pondělí 21. května 2012

Číslovky 1

Tímto začínám se seriálem věnovaným číslovkám. Číslovky jsou docela obtížné, protože je jich hodně a jsou abstraktní, těžko si pod nimi dokážeme něco představit. Takže i po dlouhé době, kdy se učíme cizí jazyk, pro nás můžou být čísla složitá.

Přitom anglické číslovky jsou jednodušší než české proto, že se neskloňují.

Seriál bude přinášet nejřív přehled, pak cvičení. Takže v příštím díle se objeví základní číslovky (jedna, dva, tři) a pak několik dílů cvičení, na kterých je možné si čísla procvičit. Těch cvičení bude docela hodně, protože si myslím, že každý mluvnický jev v cizím jazyce je potřeba dobře procvičit. Tak, aby se nad tím pak nemuselo přemýšlet a aby člověk ta pravidla používal automaticky a přirozeně, jako v češtině.

Neznamená to, že by bylo nutné udělat všechny ta cvičení. Ve chvíli, kdy už sami cítíte, že to spolehlivě umíte, můžete další procvičování vynechat nebo se k němu vrátit po čase, abyste si ověřili, že jste to nezapomněli.

Velké množství cvičení může být užitečné také učitelům, doufám, že tady najdou spoustu studijního materiálu pro své žáky a studenty.

Články jsou číslované, takže stačí je procházet jeden po druhém tak, jak na sebe navazují.

Žádné komentáře:

Okomentovat